mwoc 2012

Guide: Sådan opnår du en lavere rente på lånet

De fleste danskere har ét eller flere lån og kender derfor alt til betydningen af en lav rente. Renten kan betyde mange tusinde kroner til forskel i omkostninger hvert år.

I denne guide ser vi derfor nærmere på hvordan du generelt opnår en lavere rente på dit lån. For der er nemlig en række metoder og smarte tricks, der kan hjælpe dig godt på vej.

Flere tilbud = den billigste løsning

For det første betyder flere tilbud/priser, at du med større sandsynlighed finder den billigste løsning. Når du optager boliglån er det desværre ikke helt så nemt at indhente flere lånetilbud, som det eksempelvis er på forbrugslån online.

Men du bør altid indhente mange tilbud når du kan og ved næsten alle finansieringsformer, findes der flere forskellige lånemuligheder. Du er sjældent overladt til kun én. Gør derfor en indsats ved at udfylde flere ansøgninger og lave flere forespørgsler.

Det kunne være en forespørgsel i banken, 2 ansøgninger online og 1 ansøgning hos den relevante forhandler. Det giver dig de bedste kort på hånden og større sandsynlighed for at opnå den laveste rente du kan, ud fra dine personlige forhold og kreditvurdering.

Du bør uden tvivl gøre brug af internettets mange fordele, hvor sammenligning er en af de mest effektive metoder til at spare penge eller opnå bedre renter, som du kan læse her.

Undersøg alle muligheder

Du bør gøre en indsats, researche lidt og undersøge alle muligheder, hvis du gerne vil være god ved din privatøkonomi. Uanset om du leder efter billån eller forbrugslån, vil du altid have flere valgmuligheder på hånden.

Du kan forhøre dig i banken, ansøge på nettet og undersøge muligheden for finansiering hos forhandleren. Det kunne være en bilforhandler, elektronikforhandler etc. Disse 3 kanaler er de mest udbredte og inden for hver enkel, findes der mange firmaer.

Desværre er konsekvensen at mange mister overblikket, men det bør ikke ske for dig. Tag dig tid og vær tålmodig, indtil du finder en god løsning med en lav rente.

ÅOP er vigtigere end renten

Sidst vil vi gerne slå et slag for, at ÅOP er en langt vigtigere parameter end renten. Mange danskere er mest bekendte med renten som begreb, mens ÅOP hurtigt kan virke som et fremmedord. Det er det slet ikke.

Det er blot en procentsats der medtager ALLE omkostninger og forpligtelser inklusiv startomkostninger, gebyrer etc. Altså alt hvad du kommer til at betale i låneperioden.

Det kan godt være du gerne vil opnå en lavere rente på dit lån, men hvis du ønsker den billigste løsning, er det tilbuddet med den laveste ÅOP du skal vælge. Det er en af de vigtigste pointer ved vores guide. Du kan læse flere gode guides her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *