mwoc 2012

Sådan vælger du det rette webhotel til din hjemmeside

Er du en af de mange danskere som har fået lavet sin egen hjemmeside, blog eller webshop, og er du nu på udkig efter et godt webhotel? Hvis ja, så gør dig selv den tjeneste og læs denne artikel, så du undgår at købe et webhotel der ikke passer / fungerer til din hjemmeside.

Kend dine systembehov

Hvilket webhotel der egner sig bedst til din hjemmeside afhænger af, hvordan din hjemmeside er bygge op og hvilket system / teknologi den anvender.
WordPress, Magento, Joomla eller Prestashop hjemmeside.

Langt de fleste hjemmesider bliver i dag bygget med et form for CMS system. CMS står for ”Content Management System”, og som navnet angiver, så er det et system der kan styre indhold på din hjemmeside. CMS systemer er ofte gratis og derfor kører de også på open source teknologi. CMS´er som WordPress, Magento, Joomla og Prestashop kører alle på open source teknologierne PHP og MySQL, og det er derfor vigtigt, at du vælger et webhotel som understøtter netop disse teknologier.

Langt de fleste webhoteller kommer som standard med disse teknologier. F.eks. kan du sagtens med det billigste webhotel fra UnoEuro køre de nævnte CMS´er, da dette webhotel som standard kan køre PHP og MySQL.

Når du vælger webhotel til en hjemmeside som er bygget med et CMS, kan det også være en god idé, at undersøge om webhotellet understøtter en 1-click-install til det CMS du bruger. En 1-click-install gør det nemlig utrolig let at installere CMS´et på webhotellet, og derfor er det en rigtig god funktion, hvis du ikke er teknisk stærk og gerne vil undgå at rode med databaser og konfigurationsfiler.

Hjemmeside lavet i .NET

Hvis du har valgt at bygge en hjemmeside med .NET frameworket er det vigtigt at du også vælger et webhotel der understøtter dette. Som beskrevet ovenfor findes der rigtig mange webhoteller som understøtter PHP og MySQL, men gode .NET webhoteller kan faktisk godt være lidt svære at støve op.

Hjemmeside lavet i PHP og MySQL

Hvis du har kodet din hjemmeside fra bunden vil du i 90% af tilfældene have valgt udelukkende at anvende HTML og CSS eller HTML og CSS sammen med PHP og MySQL. Hvis du har valgt at kode din hjemmeside i HTML og CSS sammen med PHP og MySQL så skal du vælge et webhotel som beskrevet ovenfor.

Hvis du udelukkende har anvendt HTML og CSS, kan du dog godt nøjes med at købe et webhotel som udelukkende understøtter disse to teknologier. Disse webhoteller er typisk rigtig billige, da du ikke har brug for en MySQL database og en PHP motor på dit webhotel. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du vælger et af de helt billige webhoteller som udelukkende kan køre HTML og CSS, så kan du ikke på et senere tidspunkt opnå funktionalitet såsom kommentarområde. afstemninger, login-system uden at skulle opgradere til et større hosting-pakke med PHP og MySQL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *